Пункти незламності та допомога Херсону: Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Десятки пунктів незламності розгорнули по всій області. Там є тепло, вода, електроенергія, якими могли скористатися люди під час останнього довготривалого відключення світла. 

«Своїми обстрілами ворог демонструє слабкість. А наш народ – колосальну мужність і стійкість», - наголосив Дмитро Лунін.

Від Полтавщини доставили херсонцям п’ять вантажівок гуманітарної допомоги. Їжу, воду, ковдри, пічки для обігріву, засоби гігієни, підгузки для малюків

«Спільно з депутатським корпусом облради, її очільником Олександром Біленьким вирішили виділити кошти Херсонщині та Миколаївщині. Кожній перераховуємо по 10 млн грн з обласного бюджету на купівлю будматеріалів і комунальної техніки. Окрім того, відправляємо до Херсона комунальні вантажівки, легковики, екскаватори й низку іншого устаткування», - розповів очільник області.

Також цього тижня передали нашим захисникам ще одну автівку. Вона вирушить на фронт, на допомогу полтавським бійцям на Донецький напрямок. Позашляховик можуть використовувати і для евакуації поранених. 

«Виділили майже 150 млн грн на купівлю ремонтної техніки й генераторів для обласних теплоенерго та водоканалу. Незабаром – більш стабільне постачання тепла й води в оселі», - додав Дмитро Лунін. 

На Кургані скорботи, що поблизу села Мгар у Лубенському районі, вшанували памʼять жертв голодоморів. 

«Нині проти нас ведуть війну нащадки того самого тоталітарного радянського режиму, який винищував українців. Але ми обов’язково переможемо ворога й не зрадимо пам’яті тих, кого заморили голодом 90 років тому», наголосив начальник ПОВА.