Previous Next

Катерина Рижеченко та Ігор Панченко ознайомилися із роботою Пунктів незламності в Лубенській, Хорольській та Кременчуцькій громадах

Надрукувати

26 листопада заступники начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко та Ігор Панченко у межах робочої поїздки оглянули Пункти незламності у Лубенській, Хорольській та Кременчуцькій громадах.

Катерина Рижеченко оглянула «Пункти незламності» в Лубнах та Хоролі.  Це й створені на базі ДСНС, як мобільні так і стаціонаріні, у приміщенні районної військової адміністрації, сільському клубі, територіальному центрі.

Вони працюють і мають твердопаливний котел, генератор, воду, гарячий чай, місце для дозвілля дітей. Є обладнання для підзарядки телефонів.

Загалом,  у Лубенському районі працює 27 «Пунктів незламності». Наприклад,  23 листопада в Пункті  РДА прийняли 1200 осіб.

«Сьогодні ознайомилася з роботою «Пунктів незламності» в Лубенському районі. Наразі в них є умови для того, щоб на випадок вимкнення світла, люди могли тут погрітися та підзарядити телефон, – зазначила Катерина Рижеченко. – Як мобільні, так і стаціонарні пункти вже пройшли випробування. Наприклад, як показала практика,  стаціонарний пункт рятувальників за добу прийняв до 600 людей».

Зокрема, Хорольський базовий будинок культури може прийняти 350 осіб. В закладі наявні 20 ліжок для відпочинку, 60 ковдр, щоб люди могли зігрітися та місця для зарядки мобільних телефонів. Потужностей генератора достатньо, щоб забезпечити безперебійне освітлення та опалення приміщення.  Крім того, в закладі наявна палатка, в якій можна розгорнути пункт обігріву та харчування й додатковий генератор з ліхтарем щоб її освітити. 

«Дякуючи ОВА ми отримали 50 буржуйок, які роздали, в тому числі й на ці пункти, – розповів голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко. – Наші люди охоплені турботою і всім забезпечені».

Ігор Панченко оглянув «Пункти незламності»у Кременчуці. 

«У місті функціонує 20 таких пунктів, які розгорнули ДСНС та Кременчуцька міська рада. Тут є усі базові послуги – електрика, тепло, вода, аптечка, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку та мам і дітей, – зазначив Ігор Панченко. – Уже зараз працюємо над збільшенням кількості Пунктів незламності до 50 точок. Забезпечуємо заклади буржуйками та генераторами. Співпрацюємо з провайдерами аби забезпечити пункти безперебійним доступ до мережі інтернет».