Previous Next

У Полтаві провели Різдвяний молитовний сніданок

Надрукувати

Керівники релігійних організацій краю, члени сімей загиблих героїв АТО, депутати обласної ради, наукова та творча еліта області,  а також представники громадськості та  обласної влади взяли участь у молитовному сніданку Полтавщини.

Різдвяний молитовний сніданок провели в облдержадміністрації. Тематика зібрання – Різдво. Що означає Різдво в сучасному суспільстві? Яка сутність Різдва та на що люди мають  звернути увагу? Якою церква має бути в контексті Різдва?

Розпочали сніданок з колядки «Ой радуйся, земле, Син Божий народився!»

Після чого учасники духовного заходу спільно проголосили молитву «Отче наш».

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь. Він наголосив, що всі, хто сьогодні присутній у цій залі, прийшли аби прочитати молитву, згадати про Бога, зрозуміти, що нас нічого не роз’єднує, і рухатися вперед потрібно тільки разом.

«Уже стало доброю традицією проводити в стінах облдержадміністрації молитовний сніданок. Мета нашого зібрання – єднання. За цим столом зібралися науковці, артисти, представники духовенства та влади. І ми разом говоримо сьогодні про одне з найбільших християнських свят – Різдво. Нині держава переживає складні часи. На сході країни йде війна. Наші військові виборють незалежність. Тож пишаємося нашими хлопцями. Дай Бог, щоб війна швидше закінчилася. І ми могли в мирі розбудовувати Полтавський край і Україну, та  працювати на благо країни», – зазначив Микола Білокінь.

 За спільною трапезою присутні говорили про одне з найбільших християнських свят. До молитви  запрошували представників різних християнських конфесій. Доповнили зібрання виступи студентів Полтавського осередку Української академії лідерства.

Молитовний сніданок – це неформальна зустріч, вперше започаткована в Америці в 1953 році. Метою молитовного сніданку є порозуміння і консолідація багатоконфесійного суспільства навколо єдиної системи загальнолюдських і моральних цінностей. Понад 60 років молитовні сніданки відбуваються у Конгресі США, Європарламенті, Німеччині, Норвегії та інших країнах світу. На Полтавщині подібний захід вже став традиційним.