Previous Next

УВКБ ООН в Україні передали 70 ноутбуків для органів соцзахисту області

Надрукувати

Сьогодні заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко разом із представниками Департаменту соціального захисту населення зустрілися із делегацією Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Із метою посилення інституційної спроможності системи соціального захисту області в сфері забезпечення вчасного проведення розрахункових робіт по державним соціальним виплатам, у тому числі й взяття на облік та грошової допомоги ВПО, представники УВКБ ООН в Україні передати 70 ноутбуків для органів соцзахисту Полтавщини. 

«Із УВКБ ООН у нас дійсно плідна співпраця. Ми щиро вдячні за внесок, який ви робити для нашої перемоги. Полтавщина серед областей, які наразі мають найбільшу кількість офіційно зареєстрованих ВПО. Ми робимо все, щоб підтримувати їх максимально, – зауважила Катерина Рижеченко, – разом із тим дякую, що не забуваєте про тих, хто найбільше опікується переселенцями від початку повномасштабного вторгнення. Це – наші працівники управлінь соцзахисту. Ця техніка стане в нагоді у їхній роботі».

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) – це глобальна організація, створена для допомоги біженцям, вимушено переміщеним особам та особам без громадянства.

Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг говорить: «Я приємно вражена тим, як відкрито й щиро приймають переселенців на Полтавщині. Звісно, це вимагає додаткових ресурсів. Розуміємо, потреби – дуже великі.. Бо важливість соціальних питань – очевидна. Люди звертаються щодо документів, виплат, отримання статусу ВПО. Своїм внеском, разом із вами, ми зможемо покращити бодай якось стабілізувати їхнє життя й покращити роботу в цьому напрямі». 

За словами директора Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА Людмили Корнієнко, нині в Полтавській області зареєстровано й отримали статус ВПО 202 тис. осіб, 178 тис. осіб щомісяця отримують держані соціальні допомоги.

«Ми розуміємо наскільки це складна та відповідальна робота, адже для багатьох людей, соціальні виплати – це єдине джерело для існування. Тому ми розуміємо нашу відповідальність у цьому напрямі. Це не перший наш досвід у сфері співпраці  з ВКБ ООН в Україні. Із березня ми зверталися до них щодо забезпечення папером для видачі довідок ВПО. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю, ми готові саме на базі органів соцзахисту до впровадження проєктів, які б були спрямовані на підтримку тимчасово переміщених осіб в області», – зауважила Людмила Корнієнко.