Previous Next

На Полтавщині відзначили стипендіатів стипендії імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка

Надрукувати

21 листопада відбулася церемонія відзначення учнів, студентів і молодих учених Полтавщини – стипендіатів стипендії Полтавської обласної ради імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка. Невідомий об'єкт

Серед запрошених гостей - заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, заступник голови Полтавської обласної ради Олексій Чепурко та голова постійної комісії Полтавської обласної ради з питань освіти, науки та культури Олег Діденко. 

«Шановні стипендіати, усі ваші здобутки – це внесок у майбутнє нашої європейської країни, це ще одна перемога для незалежності, суверенітету та незламності України. Щиро сподіваюся, що ця нагорода стане для вас стимулом для ще більшого розвитку та досягнення нових цілей», – зауважив Ігор Панченко. 

Олексій Чепурко розповів, що депутати започаткували цю стипендію, щоб створити учням своєрідну допомогу для реалізації своїх бажань, цілей і поставлених завдань. 

«Нині важливо, щоб кожен виконував задачі, які ставить перед нами час і держава. Значний внесок в оборону країни вносять наші військові, правоохоронці, патрульні, – сказав Олексій Чепурко. – Ваша задача – сумлінно та успішно навчатися. Саме вам у майбутньому відновлювати та відбудовувати нашу країну, продовжувати європейський курс, на який ми стали. Тож нині кожен працює на перемогу, а ваші успіхи – це також внесок у нашу перемогу».

Євген Кончаковський розповів, що подання стипендіатів здійснюється шляхом самовисування, а відбір кандидатів на призначення стипендії здійснює комісія, до складу якої входять представники педагогічних і наукових кіл Полтавщини, громадського сектору, родичі Героя Небесної Сотні Ігоря Сердюка.

Цьогоріч визначено 30 стипендіатів, які впродовж наступного року отримуватимуть стипендію, а саме: 10 учнів закладів загальної середньої освіти, 10 студентів закладів вищої освіти та 10 молодих учених закладів вищої освіти та наукових установ, які своєю активною громадянською позицією утверджують ідеали та цінності Революції Гідності, сприяють становленню демократичної та правової держави.

«Участь у конкурсі взяла вперше. У роботі висвітлювала свою волонтерську діяльність та відстоювала активну громадську позицію. Під час волонтерської діяльності допомагаємо Збройним силам України та внутрішньо переміщеним особам», – розповіла студентка Наталія Олійник.

Довідково. Стипендію імені Героя Небесної Сотні – Героя України Ігоря Сердюка засновано рішенням Полтавської обласної ради від 12 липня 2018 року №764, з метою увічнення подій Революції Гідності, вшанування подвигу Героя Небесної Сотні – Героя України – Ігоря Сердюка, стимулювання учнівської, студентської молоді, молодих учених до громадської, національно-патріотичної, волонтерської, самоврядної діяльності.