Вітання начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна з Днем Гідності та Свободи

Надрукувати

9 років відділяють нас від того вікопомного дня, коли у Києві розпочалися мирні акції протестів, які в новітню історію України увійшли під назвою Революція Гідності.

Наростання соціальної та політичної напруги в державі, викликане непрофесійними діями тодішнього керівництва України, нехтування громадською думкою, різкий розворот курсу зовнішньої політики країни, а головне – політична корупція й цинізм стосовно долі країни та її народу стали каталізатором протестів широких кіл небайдужої громадськості, насамперед молоді. Через десятиліття після Помаранчевої революції, коли Віктор Янукович та уряд Миколи Азарова, усупереч очікуванням громадян, відмовився підписувати угоду про асоціацію з ЄС та знівельовано прагнення громадян до європейського майбуття держави, в Україні знову виникла революційна ситуація.

Гідність і Свобода – ці дві цінності взялися виборювати на майданах міст українці ціною власного життя. Ми пам’ятаємо і вшановуємо пам'ять всіх полеглих на Київському Майдані Героїв Небесної Сотні, серед яких полтавці – Андрій Черненко та Ігор Сердюк.

Події Революції Гідності спричинили величезний суспільний тектонічний зсув у державі, пришвидшивши євроінтеграційні процеси.

Водночас бурхливий соціальний і політичний прогрес в Україні у європейському напрямі викликав і активізацію антиукраїнських сил.

Нині ми продовжуємо нашу боротьбу за Гідність і Свободу громадян України, гонимо рашистську навалу з рідної землі.

За нашу Гідність і Свободу ми платимо велику ціну, адже ці цінності ми відстоюємо у війні за незалежність.

Тож будьмо вірними ідеалам героїв, які відали своє життя за незалежність і суверенітет України!

Слава Україні! Героям слава!

 

Дмитро ЛУНІН,

начальник Полтавської обласної військової адміністрації