Previous Next

Полтавська ОВА та Kharkiv IT Cluster створюють умови для розвитку IT-бізнесу

Надрукувати

18 листопада Полтавська ОВА та громадська організація Kharkiv IT Cluster підписали Меморандум про забезпечення розвитку освіти й інфраструктури, цифрової трансформації, технологічного бізнесу, створення діджитальних ресурсів регіональної влади та шерингу досвіду харківського IT-ком'юніті через спільні проєкти на Полтавщині. 

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Полтавщина вже прийняла багато IT-компаній, які успішно тут працюють. Головною метою нашої співпраці є розвиток IT-екосистеми в Україні й зокрема на Полтавщині. Ми маємо чим пишатися. У нас дуже талановита молодь, яка займає призові місця на міжнародних змаганнях із програмування та IT-технологій. Тож нам є для кого розвивати цей напрям», – зазначив Дмитро Лунін.

За словами члена Наглядової ради Kharkiv IT Cluster, засновника ІТ-компанії SevenPro Дмитра Яковлєва, Полтавщина – один з ключових  регіонів, з яким встановлено партнерство з їхньою організацією. 

«Ми можемо допомогти Полтавщині з оновленням офіційного вебпорталу, розвитком надання адмінпослуг. За освітнім напрямом плануємо заходи з популяризації можливостей у технологічному бізнесі та заохочення молоді до фахового навчання. До участі в освітніх проєктах від ІТ-бізнесу на безкоштовних засадах активно залучатимемо шкільні, вчительські, студентські та викладацькі спільноти», – розповів Дмитро Яковлєв.

Крім того, ініціативи із Kharkiv IT Cluster – це розширення меж можливостей та технологічний бустер повсякденних процесів, таких як цифрова грамотність державних службовців, кібербезпека, а також діджитальна трансформація регіону через проведення тематичних конференцій із лідерами громад.

«Наша співпраця дасть поштовх для розвитку цифрових технологій низки галузей Полтавщини: медицини, освіти, агросфери, транспорту і навіть в обороні. Росія веде війну і в інформаційному просторі. Завдяки ІТ-фахівцям боронимо кіберпростір і даємо відсіч, – розповів заступник начальника ПОВА Ігор Панченко. – Дійсно, галузь ІТ сьогодні має високий попит – це фундамент для розвитку української економіки. Впроваджуючи нові технології, осучаснюючи їх, зміцнюємо технологічний бізнес, створюємо робочі місця, розвиваємо громади й область у цілому. Крім того, Меморандум сприяє участі Полтавщини в міжнародному партнерстві».

Довідково. Kharkiv IT Cluster – це громадська неприбуткова організація, яка об’єднує провідні українські IT-компанії, навчальні заклади та владу навколо амбітних проєктів для розвитку економіки, ІТ-бізнесу та подолання спільних викликів. Наразі до кластеру входить понад 200 організацій та більше 30 тисяч IT-фахівців (під час війни додали 50+ нових ІТ-компаній-учасників).