Previous Next

Віктор Лисак: «COVID-19 поки що переважає над ГРВІ та грипом»

Надрукувати

В області стабілізувався рівень захворюваності на коронавірус. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін на апаратній нараді в понеділок, 14 листопада.

«Нині фіксуємо менше нових випадків захворювання, немає таких різких підйомів, як раніше. Але все ще на Полтавщині залишається багато летальних випадків від COVID-19, за минулий тиждень померло 10 осіб, – розповів Дмитро Лунін. –Область залишаємося на 2 місці за поширеністю коронавірусу в країні, в усіх 60 громадах минулого тижня фіксували нові випадки захворювання. Також залишається ризик розповсюдження хвороби в місцях масового проживання людей з інших областей, в гуртожитках, дитсадках, школах. Тому ретельно спостерігаємо за цими закладами і заохочуємо полтавців до щеплення. Адже це єдиний спосіб вберегтися від хвороби та припинити розповсюдження інфекції, і не отримати ускладнень».

Директор Департаменту охорони здоров’я ПОВА Віктор Лисак розповів, що на минулому тижні 503 особи в області захворіли на COVID-19. Що на 33% менше, ніж за попередній тиждень.

«Найбільше випадків зафіксовано в Полтаві та Кременчуці, адже там більша концентрація людей. Госпіталізовано з діагнозом COVID-19 186 осіб, 5 пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ, – розповів Віктор Лисак. – Нині також ведемо спостереження за розповсюдженням грипу та ГРВІ, але коронавірус переважає над цими захворюваннями».

Віктор Лисак також повідомив, що в області хворіє чимало дітей, за тиждень +88. 33 дитини лікуються в стаціонарах.

У Полтавській області не припинялася робота з вакцинації від COVID-інфекцій. Проведено 1 459 060 щеплень. За останній тиждень вакциновано 3705 осіб:

першою дозою – 250 осіб (порівняно з попереднім тижнем  -32,4%);

другою – 209 (- 52,4%);

першою бустерною – 2247 (- 40,2%);

другою бустерною – 965 (- 32,1%).