Перевірка роботи реконструйованої котельні в Кременчуці, відновлення капітального ремонту мосту через Сулу, підтримка військових – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

«Робочий тиждень розпочали у Кременчуці. Перевірили, як працює реконструйована котельня На цю зиму місто забезпечене теплом, – зауважив Дмитро Лунін. – Також оглянули нещодавно розпочатий ремонт  колектора. Це один із найбільших інфраструктурних проєктів із заміни каналізаційних мереж у місті за часів незалежності».

Також на Полтавщині в усіх громадах області, де є централізоване опалення, запустили тепло. 

Цього тижня акції п’яти стратегічно важливих підприємств України, більшість із яких розташована на Полтавщині, відчужені у власність держави. Підприємства будуть забезпечувати оборонні потреби держави у воєнний час.

Окрім того, у Полтаві запрацював перший гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Він працює в 4-ій міській лікарні. Пацієнтки можуть записатися на прийом із 10:00 до 18:00. 

Цього тижня на Полтавщині привітали із професійним святом і нагородили обласними відзнаками працівників культури та майстрів народного мистецтва. Людей, які бережуть, примножують, розвивають, популяризують українську культуру. Нині це ще один фронт. 

Аграрії Полтавщини вийшли на екватор збору врожаю пізніх зернових і технічних культур. Зернових і зернобобових намолотили понад 2 млн тонн. Також в області завершується посів озимих культур. Засіяли 99% запланованих площ. До того ж 113 аграріїв області отримають понад 1700 поліетиленових рукавів для  зберігання зерна. Ця допомога надійшла від ООН і є частиною продовольчої безпеки світу й України. 

Серед іншого, в області відновили капітальний ремонт мосту через Сулу в Кременчуцькому районі. Довжина споруди – 214 метрів. Це частина дороги Н-08 Бориспіль – Маріуполь і важлива транспортна артерія між північчю, центром та півднем України. 

«Полтавські волонтери вчергове передали чотири автомобілі для наших захисників. Область передала бригаді тероборони чергову партію теплого одягу. Ще 400 одиниць , а разом це вже 1300 штук. Плануємо такі передачі також найближчим часом», – підкреслив Дмитро Лунін.