Previous Next

Катерина Рижеченко провела засідання координаційної ради щодо взаємодії з міжнародними донорами для підтримки ВПО

Надрукувати

10 листопада заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко провела засідання обласної координаційної ради з питань взаємодії з міжнародними гуманітарними, донорськими організаціями та проєктами міжнародно-технічної допомоги, які опікуються питаннями ВПО.

До участі долучилися представники структурних підрозділів ОВА, які відповідають за соціальний захист, охорону здоров’я, освіту, економічний розвиток, будівництво, культуру, інформаційну підтримку населення.

«Сьогодні ми проводимо перше засідання такого формату. Ми створили координаційну раду, щоб мати достовірну інформацію щодо допомоги, яку надають різні організації. Не менш важливе питання – координація спільних дій, оперативний розподіл актуальних функцій допомоги за напрямами роботи та подальша тісна взаємодія між собою, – зауважила Катерина Рижеченко, – хочу відзначити активність та небайдужість представників усіх організацій. В область і надалі заходять нові гуманітарні місії та проєкти допомоги».

Катерина Рижеченко зауважила, що є динаміка збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб, які прибувають до області. Відповідно  зростають і потреби для облаштування умов їхнього проживання, особливо враховуючи ситуацію з енергосистемою та зимовий період.

На разі в місцях компактного проживання проживає понад 8 тисяч переселенців. У резерві області є ще більше 4000 вільних місць для ВПО у МКП. Проведено детальний моніторинг потреб ВПО у закладах проживання із метою поліпшення наявних та облаштування додаткових ліжко-місць.

Найбільш гостра потреба полягає у ковдрах, генераторах, бойлерах, холодильниках…

Для швидкого реагування на всі відповідні запити та координацію дій учасники наради детально обговорили запровадження систем обміну інформацією, в тому числі й шляхом Google форм.

«Питання координації підтримки ВПО, в тому числі й за участі міжнародних донорів, є одним із пріоритетних на рівні держави та області», – зауважила Катерина Рижеченко.