Previous Next

На Полтавщині розпочата робота над проєктом обласної Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб

Надрукувати

Полтавщина – одна з перших областей в Україні, де працюють над створенням проєкту обласної Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період 2023-2024 років.

Сьогодні заступник начальника Полтавської ОВА Катерина Рижеченко провела робочу нараду щодо його підготовки з керівниками профільних департаментів та управлінь.  

«Підтримка внутрішньо переміщених осіб залишається актуальною й не втратить своєї важливості ще багато років. Від початку повномасштабного вторгнення на Полтавщині офіційно зареєстровано понад 202 тис. ВПО. Динаміка до подальшого зростання триває, – зауважила Катерина Рижеченко, – тож маємо чітко розуміти, які механізми підтримки будуть упроваджені на території області. Вказана програма розробляється за дорученням начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна».

Відповідно до поданих пропозицій структурних підрозділів ОВА, територіальних громад області опрацьовується проєкт обласної Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, що передбачає:

Проєкт програми спрямований на забезпечення комплексного підходу з реалізації засад державної політики на регіональному рівні в частині всебічного забезпечення базових потреб ВПО, в тому числі в соціально-економічній сфері.

У перспективі  реалізація заходів програми забезпечить отримання внутрішньо переміщеними особами різних видів послуг і створення доступного середовища, що сприятиме зростанню рівня та якості їхнього життя, поліпшенню соціально-економічної ситуації в області.

«Розв’язання цих та ряду інших проблем потребує скоординованих на обласному рівні дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, територіальних підрозділів відповідних державних служб», – підкреслила Катерина Рижеченко.