Previous Next

Сніг на дорогах Полтавщини готуються чистити важкою технікою

Надрукувати

У Полтавській області Служба автомобільних доріг та ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області», які відповідають за експлуатацію автошляхів державного та місцевого значення, переведено на посилений режим роботи.

Через проходження активного циклону з Європи можливе ускладнення руху транспорту. Нині на проблемних ділянках доріг, а саме на схилах та підйомах, стоїть дорожньо-експлуатаційна техніка, яка  готова до роботи. За потреби, підрозділи підсилять технікою з сусідніх районів.

Зокрема сили та засоби спеціалізованих служб для ліквідації наслідків негоди зосередила на автотрасі  М-03 Київ -Харків-Довжанський на ділянці Великобагачанського,  Лубенського, Полтавського та Решетилівського районів та Т-1705 Гадяцького району. Також техніка готова до роботи й на дорогах Суми-Полтава, Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (між населеними пунктами Липове та Проценки), Полтава-Красноград, Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та  інших районах на  дорогах загального користування.

 «Всі служби: рятувальники, дорожники, поліція та органи місцевого самоврядування повинні постійно взаємодіяти. Ми маємо чітко розуміти, яка ситуація на дорогах. Нагадую, що координує роботу з розчистки снігу Служба автомобільних доріг області. Саме вони є балансоутримувачами цих автошляхів.  Задача кожного – забезпечити своєчасний проїзд на дорогах державного та місцевого значення. Якщо той чи інший з підрядників не може вчасно виконувати свою роботу, то з ними потрібно розривати угоди, натомість співпрацювати з іншими організаціями»,– наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький на нараді з питань  щодо стану експлуатаційного утримання доріг місцевого значення в зимовий період.

Як повідомив Андрій Пісоцький, зранку виникли проблеми з рухом на автодорозі Т 1717 Хорол-Семенівка-Кременчук у районі Глобиного та Семенівки. Саме в цих районах області зранку йде сніг.

«Додатково у Семенівський район направили два КрАЗи та грейдер Т-150 й піскорозкидачі. Є поодинокі перемети, але їх прибирають. Всього додатково залучили 4 одиниці техніки», – сказав директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан.

Також у посиленому режимі працюватимуть рятувальники та поліція.

Нагадаємо, 10 січня, у четвер, в Україні буде ускладнення погодних умов. Вітер посилиться до штормових значень, можливі опади у вигляді мокрого снігу, налипання мокрого снігу ожеледь. На Полтавщині складні погодні явища очікують вечері 10 січня та вдень 11 січня.