• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві відбувся фестиваль «Різдвяна феєрія»

8 січня в Полтаві відбувся традиційний обласний фестиваль театрального вертепного дійства «Різдвяна феєрія». Учасники – фольклорні колективи міста  та області. Кожен представив різдвяні пісні своєї місцевості. Цьогорічний фестиваль особливий, оскільки співпав з отаманням Томосу про автокефалію Православної Церкви України.

Розпочався захід з  виконання спільної колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю» у Свято-Успенському кафедральному соборі. Далі колядні гурти урочистою ходою пройшли до Театральної площі. Всіх присутніх привітали голова облдержадміністрації Валерій Головко та Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Владика Федір.

«Сьогодні надзвичайно важливий день, ми святкуємо   Різдво Христове. І з огляду на минуле, творимо нову Україну. Ми повертаємо історичну справедливість. Хочу сказати слова вдячності Президенту України Петру Порошенку, який доклав чимало зусиль, щоб українська церква мала свою митрополію. Також хочу сказати слова вдячності народним депутатам, які також боролися за незалежну церкву. Але найщиріші слова вдячності всім полтавцям, тим, хто вболіває за майбутнє країни.  Дякую за вашу віру в Україну, українську церкву та незламність духу.  Хочу згадати наших військових, які нині в окопах оберігають наш спокій. Всіх зі святом. Христос народився! Славімо його!», – зазначив Валерій Головко.

Цього року в фестивалі взяли участь фольклорні колективи з Полтави Котелевщини, Оржиччини, Полтави,  Лубенщини та інших районів. Всього – 21 колектив.

«Відкриють дійство учасники пісенно-танцювального гурту «Полтава». Саме дійство на Театральній площі проводимо вчетверте. У фестивалі беруть участь  виключно аматорські колективи та колядні гурти міста та області. Цю традицію підтримуємо, щоб розвивати місцеві традиції», – зазначила директор Департаменту культури і туризму ОДА Валентина Вождаєнко.

Всі пісні та колядки виконували живими голосами. Учасники отримали подяки, заохочувальні призи та солодкі подарунки.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk