Привітання начальника ОВА Дмитра Луніна з Днем автомобіліста і дорожника

Надрукувати

В останню неділю жовтня традиційно відзначаємо День автомобіліста і дорожника – професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства.

Від технічного стану доріг, дорожньо-ремонтної техніки, автотранспортних засобів залежить сучасна економіка. Дороги недарма називають артеріями економіки. На Полтавщині експлуатується понад 1092 км автомобільних доріг державного значення загального користування та 7817 км місцевого. Їх утримання – зона відповідальність дорожників. Від стану дорожнього покриття в значній мірі залежить безпека на шляхах. Адже автотранспорт є на сьогоднішній день найбільш небезпечним засобом пересування. Велика відповідальність лежить також і на водіях транспортних засобів – за життя всіх учасників дорожнього руху – водіїв, пішоходів та пасажирів.

Сьогодні в області у зазначеній сфері працюють тисячі професіоналів - справжніх майстрів своєї справи, які у свята й будні, вдень і вночі забезпечують чітке функціонування автомобільного трафіку. Прийміть щиру вдячність за вашу чітку і злагоджену роботу.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України полтавські автомобілісти активно долучилися до евакуації наших співвітчизників з окупованих та небезпечних територій у безпечні регіони нашої держави, взяли активну участь у волонтерскій діяльності, а дорожники –долучилися до будівництва оборонних рубежів області, створивши цілу військову інфраструктури для протидії ймовірного просування військової техніки ворога.

У день професійного свята зичу вам миру, міцного здоровʼя і безпеки, благополуччя, і звичайно – ні жезла, ні гвіздка!

Дмитро ЛУНІН, начальник Полтавської обласної військової адміністрації