Previous Next

Завдяки платформі UNITED24 лікарні Полтавської області отримали обладнання більше, ніж на 22 мільйони гривень

Надрукувати

Завдяки глобальній ініціативі UNITED24 Україна має додаткову фінансову підтримку для відновлення та підтримки медичної сфери. Лише в медичні заклади Полтавської області за 5 місяців закуплено обладнання більше, ніж на 22 мільйони гривень.

«Протягом п'яти місяців було закуплено різноманітну медапаратуру. Наші лікарі вже використовують її в роботі. Наркозно-дихальні апарати, рентген-установку, портативні апарати ШВЛ, апарат ШВЛ для новонароджених, наркозні станції, операційні столи, апарати вакуумної терапії ран та комплекти апаратів зовнішньої фіксації плечової кістки. Все обладнання сучасне та якісне, - розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. - За п'ять місяців роботи фандрейзингової платформи на підтримку України було зібрано понад 5 млрд грн зі 110 країн світу».

2 наркозно-дихальні апарати та рентген установка для обласної лікарні, 7 портативних апаратів ШВЛ для екстреної медичної допомоги, апарат штучної вентиляції легень для новонароджених для пренатального центру Кременчука, 4 наркозні станції для лікарень Лубен і Кременчука, 2 операційні столи для міських лікарень Полтави та Кременчука, 2 апарати вакуумної терапії ран та більш як 550 комплектів апаратів зовнішньої фіксації плечової кістки для 20 закладів Полтавщини.

Уже понад місяць в 1 міській лікарні Полтави на новому операційному столі, німецького виробництва, проводять лапароскопічні операції.

«На цьому столі вже зроблено близько 100 операцій. Він використовується для надання невідкладної та планової меддопомоги всім пацієнтам хірургічного профілю. З появою цього обладнання набагато спростилася робота хірурга. Стіл відповідає усім сучасним вимогам оперативних втручань, в тому числі й лапароскопічних, – розповідає завідувач хірургічного відділення КП «1 міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» Володимир Подлєсний. – Наявність зручного дистанційного керування й функціональних особливостей столу дозволяє нам змінювати положення тіла, підлаштовувати положення пацієнта під технічні умови й особливості виконання операції. Пульт дозволяє комбінувати близько 30 варіантів положень столу. Все це робиться швидко, просто, лікарі не заважають один одному».

Подібних операційних столів до цього у лікарні не було. Завдяки обладнанню скорочується термін тривалості операції, використовується менше наркозу, що більш сприятливо для пацієнта та його стану. Хірурги заходять в операційну та отримують професійне задоволення від того, що працюють в таких умовах і можуть максимально допомогти пацієнту.

У Полтавському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф завдяки UNITED24 нещодавно отримали 7 портативних апаратів ШВЛ, французького виробництва. Деякі вже встановили у «швидкі» класу Б, що не оснащені таким обладнанням. 2 апарати передадуть на Кременчуцьку станцію, адже такі сучасні, легкі в користуванні апарати ШВЛ спрощують роботу фельдшера.

Кілька днів тому в Полтавській обласній лікарні імені М.В. Скліфосовського встановили 2 нові наркозно-дихальні апарати (Бельгія). Вони теж закуплені за кошти UNITED24. Тепер у закладі 6 сучасних апаратів для анестезіології. Завідувач відділення анестезіології Валентин Білий говорить, що завдяки цьому обладнанню, вдається скоротити час будь-якої операції, проводити загальну анестезію в економному режимі. Інгаляційна є легко управляючою і забезпечує хорошу вентиляцію легень під час операції. Це комплексний апарат, апарат ШВЛ окремо не потрібний.

Платформа UNITED24 (www.u24.gov.ua) надає можливість зробити донат в один клік із будь-якої країни світу. Її завдання — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України в час війни. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: оборона і розмінування, медична допомога та відбудова України. Відповідно ці напрями закріплені за профільними відомствами: Міноборони, Міністерство охорони здоров’я та Мінінфраструктури. Лікарні в свою чергу роблять заявки на обладнання, якого не вистачає закладам. За 5 місяців роботи фандрейзингової платформи UNITED24 загалом на підтримку України було зібрано понад 5 млрд гривень зі 110 країн світу.