Представники Департамент соцзахисту населення взяли участь у підвищені кваліфікації держслужбовців по запобіганню та протидії домашньому насильству

Надрукувати

Домашнє насильство – наразі одна з найбільш розповсюджених форм порушень прав людини у сучасному суспільстві.

На жаль виклики, які принесла з собою війна, торкнулись та негативно вплинули і на цю сферу.  Попередження та протидія цим нецивілізованим явищам є одним із пріоритетних завдань соціальної роботи в громаді та одним із напрямів Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області.

27 жовтня заступник Директора Департаменту соцзахисту населення Лариса Кармазін-Денисенко у якості лектора взяла участь у дистанційному навчанні державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, яке проведено на базі Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації.

В рамках загальної програми навчання «Реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Забезпечення дотримання, захисту прав та найкращих інтересів дитини», вона ознайомила учасників з поняттям та видами домашнього насильства, його небезпечним впливом на дитяче здоров’я та психіку, міжнародними дослідженнями на в сфері обізнаності з питань актуальності протидії та запобіганню домашньому насильству, а також зробила огляд на зміни в законодавстві відповідно до Європейських норм та діяльність спеціалізованих служб.

Для подальшого використання в роботі розповсюджуємо презентаційні матеріали, яка доступні для завантаження з сайту Департаменту за посиланням  http://plsz.gov.ua/info_scr/dom_nas1.html

 

Прес-служба Департаменту соціального захисту населення