Департамент соцзахисту населення інформує: Обласні будинки-інтернати отримали електрогенератори від ПРООН з відновлення та розбудови миру

Надрукувати

Полтавщина входить у п’ятірку областей, які прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб і на сьогодні це понад 200 тисяч осіб, з яких 23 % – особи похилого віку та особи з інвалідністю. Зокрема, 72 особи з числа переселенців, які потребують постійного стороннього догляду, розміщені в обласних будинках-інтернатах.

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОВА Людмила Корнієнко.

Безумовно все це створило додаткове навантаження на систему соціального захисту, адже забезпечення першочергових потреб та охоплення державними соціальними гарантіями уразливих категорій населення, в тому числі внутрішньо переміщених осіб – є незмінним пріоритетом діяльності Департаменту.

Черговим викликом для установ стаціонарного догляду мережі соціального захисту стали кризові ситуації з електропостачанням та супутніми комунікаціями (водопостачання, опалення і тд), які мають місце протягом останнього часу як в області, так і в країні вцілому.

Ця проблема була озвучена під час минулої зустрічі Директора

Департаменту соцзахисту населення Людмили Корнієнко з представниками Програми ООН з відновлення та розбудови миру (UN RPP), адже умови проживання для понад 2 тисяч підопічних закладів, в тому числі ВПО перебувають на особливому контролі.

Відтак, в рамках реалізації компонента «Місцеве самоврядування та

реформа децентралізації влади» Програми ООН з відновлення та розбудови миру завдяки налагодженій співпраці, 5 обласних будинків-інтернатів отримали дизельні електрогенератори по 8,5 кВ.

Відтепер Новосанжарський дитячий будинок-інтернат, Горбанівський

геріатричний пансіонат, Високо-Тополянський психоневрологічний інтернат, Хорольский та Вишняківський будинки-інтернати посилили свою здатність оперативно реагувати на планові та аварійні відключення електроенергії.

Користуючись нагодою, від імені закладів сфери соціального захисту

області виражаємо вдячність команді Програми ООН з відновлення та розбудови миру (UN RPP) за підтримку уразливих категорій населення області та сприяння в зміцненні системи соціальних послуг.