Фахівці надавачів соцпослуг області пройшли навчання від ПРООН в Україні

Надрукувати

Покращення професійних знань та навичок – процес невпинний, а для працівників соціальної сфери - має високий пріоритет, адже вимоги часу змушують швидко адаптуватись до нових викликів та враховувати нові потреби населення.

Невідомий об'єктБезумовно, 2022 рік, який Україна проживає у стані війни, не зміг не внески свої коригування в усі сфери життя, але, впершу чергу, він колосально збільшив навантаження на систему соціального захисту та послуг, бо навіть ті, хто «вчора» були пересічними економічно активними громадянами, «сьогодні» - входять до числа уразливих категорій населення та потребують нагального вирішення ряду проблем та надання соціальних послуг.

Полтавський обласний центр соціальних служб, як регіональний орган методичного забезпечення надання соціальних послуг, на постійному контролі тримає додаткові можливості підвищення кваліфікації надавачів соцпослуг як центру, так і територіальних громад області, в тому числі під менторством експертів міжнародних проектів.

Наприкінці вересня представники нашого Центру, а також фахівці надавачів соціальних послуг територіальних громад області пройшли он-лайн навчання на тему «Менеджмент соціальних послуг в умовах війни».

Захід проведено за підтримки проекту «Зміцнення кризової координації та посилення управління Уряду України щодо реагування на надзвичайні ситуації», який впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за підтримки Офісу Президента України.

З вітальним словом на початку навчання виступила Постійний представник ПРООН в Україні Манал Фоуані та заступниці керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська.

Протягом 4 навчальних сесій учасники опрацювали ключові аспекти в сфері надання соціальних послуг в умовах війни, обмінялись досвідом прийняття рішень в екстрених обставинах та обговорили практичні приклади складних випадків.

За результатами навчання учасники, які дотримались встановлених вимог, отримали сертифікати та методичні матеріали, які стануть корисними в подальшій роботі.

 

Прес-служба Полтавського ОЦСС

www.facebook.com/poltregocss