Previous Next

У 109-ий мікрорайон Полтави почали подавати тепло

Надрукувати

Реконструйована котельня на вулиці Квітучій почала подавати теплоносій на 109-ий мікрорайон Полтави. Протягом кількох днів в оселях людей має з’явитися тепло. 

Невідомий об'єктПро це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«У 2019 році було прийняте рішення щодо реконструкції котельні. Обласна влада долучилася до цього процесу. Торік були закуплені сучасні котли. Підготували кошторисну документацію, почали ремонт. 1 вересня реконструкцію котельні закінчили, провели пусконалагоджувальні роботи. Завдяки оновленій котельні сьогодні розпочали опалювальний сезон для 109-го мікрорайону. Невдовзі всі оселі будуть із теплом», – розповів Дмитро Лунін. 

Очільник області додав, що проблемним питанням залишаються старі й занедбані розподільчі мережі 109-го мікрорайону. Вони – на балансі ТОВ «Полтаватепло», 51% від статутного капіталу якого – у власності Полтавcької громади. Часті пориви на цих мережах залишають жителів без опалення й гарячої води. Обласні КП «Полтаватеплоенерго» і «Полтававодоканал» уже готові почати заміну старих труб. 

«Сподіваємося, що міська влада, як і обіцяла, перерахує на це необхідні понад 30 млн грн і 15 млн грн відповідно, щоб жителі 109-го мікрорайону нарешті відчули, що живуть у цивілізації ХХІ століття», – додав Дмитро Лунін.