Previous Next

20 громад Полтавської області отримали шкільні кейси

Надрукувати

20 жовтня представники 20 громад та 9 обласних закладів Полтавської області отримали кейси «Школа в коробці» за програмою «Спільно. Для молоді». До них входять канцелярські набори, крейда і фарба для дошки, роздатковий матеріал та приладдя для вчителя, які допоможуть начальним закладам у організації навчання в умовах воєнних дій, особливо серед дітей із числа ВПО.

Ці кейси надійшли від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у межах спільного проєкту з Управлінням молоді та спорту Полтавської ОВА. З березня їх отримують громади Полтавщини, сьогодні завершилася роздача кейсів.

Заступник голови Полтавської обласної військової адміністрації Катерина Рижеченко наголосила, що деякі громади вже отримали шкільні набори. Нині їх отримують ще 9 освітніх закладів області. Дані набори необхідні для забезпечення навчального процесу.

«Більше 8 місяців ми живемо в умовах війни. І весь цей час співпрацюємо з міжнародними партнерами. Із власного досвіду можу сказати, що є різні організації. Є ті що приїздять, моніторять ситуацію, просто дивляться, а є ті, хто насправді допомагають, – розповіла Катерина Рижеченко. – І саме такими є Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), який допомагає як закладам, так і громадам. Це не перша поставка і до Штабу з надання гуманітарної допомоги населенню Полтавської ОВА. Завжди передають потрібні та якісні речі, які потім використовуються в побуті».

Начальник Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко повідомила, що всі набори були розподілені згідно з запитами від громад та враховуючи кількість внутрішньоо переміщених осіб та закладів, в яких навчання проходить офлайн.

Катерина Режиченко додала, що вже запланована наступна поставка від цієї організації.

Довідка

Із перших днів російської агресії на території Полтавської області оселилися родини з дітьми, які змушені були тікати від війни. На сьогодні тільки офіційно зареєстрованих дітей шкільного віку в області ‒ понад 20 тисяч.