Previous Next

В Україні триває спрощення процедури продажу розмитнених авто

Надрукувати

В Україні триває спрощення процедури продажу транспортних засобів, розмитнених за зниженою ставкою акцизного податку. Про це повідомив керівник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

«Отримали офіційне роз’яснення від Державної фіскальної служби. Відтепер не потрібно чекати 365 днів, щоб продати авто, яке ви розмитнили за зниженими ставками акцизного податку. Відсьогодні відмітка про заборону відчуження у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу не завадить вам продати/перереєструвати авто. Без жодних доплат акцизного податку.Також не потрібно додатково проводити перереєстрацію авто, щоб позбавитися відповідної відмітки», – зазначив Владислав Криклій.

З 1 серпня 2016 року Закон  України від 31 травня 2016 №№ 1389 - VIII «Про внесення зміни до підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів» запровадив пільгові ставки акцизного збору для автомобілів, що були вперше ввезені на митну територію України , за умови – власникам «легковиків» заборонялося їх відчужувати протягом року. У графу «особливі відмітки» свідоцтва про реєстрацію, адміністратор сервісного центру МВС ставив відповідну позначку.

До 22 лютого 2019 року (90 календарних днів з дня набрання чинності вищезгаданого закону) встановлені ставки податку для транспортних засобів, із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Цей коефіцієнт застосовується для легкових транспортних засобів, що були у користуванні та ввозяться на митну територію України фізичною особою для власного використання в кількості один легковий транспортний засіб на таку особу.

 

Прес-служба РСЦ МВС в Полтавській області