Представники Департаменту соцзахисту населення взяли участь у радіоефірі Українського радіо Лтава

Надрукувати

 

Торгівля людьми – це не міф, це жахлива реальність, а через військову агресію її ризики мають негативну тенденцію до зростання.

Напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18 жовтня, представники Департаменту взяли учать у програмі «Будні» ефіру Українського радіо Лтава.

Про це повідомила Директор Департаменту соцзахисту населення Людмила Корнієнко.

На фоні останніх подій – виявленого в Лубенській громаді факту незаконного примусу до неоплачуваної роботи 23-річного чоловіка, якого зловмисник позбавив паспорта та ізольовано утримував на території домогосподарства, в черговий раз підтверджується, що жертвою може стати кожен незалежно вік віку, статі та соціального становища.

Представники Департаменту нагадали радіослухачам про основні законодавчі засади протидії торгівлі людьми; тривожні маркери, які мають викликати занепокоєння та насторожити при спілкування з незнайомцем та потенційним роботодавцем; алгоритм дій при потраплянні в ситуацію, яка має ознаки торгівлі людьми та основні канали зв’язку, за якими можна отримати допомогу. На жаль, незмінним залишається те, що кожного року тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми, а цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками, тому кожен має зробити все можливим, щоб вберегтись від цього явища.

Нагадуємо: 15-47 - безкоштовна цілодобова національна гаряча лінія протидії торгівлі людьми та домашньому насильству.