Театр імені Гоголя відкрив театральний сезон

Надрукувати

Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М. Гоголя повернувся на рідну сцену. Зіграв на ній першу виставу з початку війни.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Театр імені Гоголя відкрив театральний сезон. «Гоголівці» на рідній сцені вперше від початку повномасштабної війни. Саме 14 жовтня – у День захисників і захисниць України, День Українського козацтва. І саме історичною драмою «Остання любов гетьмана» – історією про видатного Івана Мазепу. Квитки на виставу розкупили за два дні», – зауважив Дмитро Лунін.

За його словами, протягом цього місяця «гоголівці» виступатимуть на своїй сцені майже щодня. Водночас театр продовжує практику виїзних вистав у громадах області та проведення майстер-класів для дітей переселенців.

«Звісно, відкриття сезону, повернення на рідну сцену – це внутрішнє свято. Тут професійне освітлення, декорації, можливості. Приймати глядача в стінах театру – це завжди мистецька подія, – розповів головний режисер театру Владислав Шевченко. – Разом із тим ми не полишаємо виїзних гастролей, благодійних вистав, майстер-класів для діток ВПО. Театр працює й набгає повних обертів».

«Ми дуже чекали початку сезону. Я рада тут бути. Мені дуже подобається атмосфера театру. Це – щось неймовірне. Гра акторів захоплює», – ділиться емоціями глядачка Ріна, яка 8 років тому переїхала з Донецької області до Полтави.

Протягом жовтня «гоголівці» зіграють на рідній сцені 14 вистав.

«Ми щасливі з того, що маємо можливість масштабно розпочати свою роботу. Ми дуже чекали цього моменту. Дякуючи ЗСУ, ми можемо сьогодні дозволити собі зібрати в залі людей. Це – щастя. Ми повернулися до професії. Ми повернулися до людей. Це для нас так важливо», – говорить  акторка театру, заслужена артистка України Тетяна Любченко.

Театр готує для глядачів нову прем’єру. Це буде подарунок для дітей – новорічна казка.

Слава Україні!