Previous Next

У Полтаві провели виставку знищеної та захопленої техніки рашистів

Надрукувати

У Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації, що є філією Національного військово-історичного музею України, презентували виставку  «Горить палає техніка ворожа – Україна переможе!». Знищену та захоплену ЗСУ рашистську військову техніку привезли з Тростянця, Охтирки, Київщини та Гадяча.

Танк, гаубиця, бойова машина піхоти, бронетранспортер, гелікоптер, хвостова частина літака СУ 25 СМ,  які нищили українські міста, виставили на території музею. Загалом майже 10 експонатів. Також представлені в експозиції й каски, шапки, форма, сухі пайки орків. Всі експонати передали військові. Техніку з Сумщини привезли за ініціативи директора закладу Віктора Дейнеги. Окремо презентували стенд з марками, які присвячені російсько-українській війні.

Хвостова частина літака СУ 25 СМ – це перший експонат знищеної техніки, який показали в Києві. Літак належав до 18-го полку штурмової авіації Повітряно-космічних сил російської федерації. Був збитий українськими військовими 2 березня під Макаровим (Київська область).

У презентації взяли участь працівники музею, директор Національного військово-історичного музею України Андрій Ільєнко, представники обласної військової адміністрації, народний артист України Володимир Талашко, який знімався в фільмі «В бій ідуть тільки «старики». Він прожив під окупацією під Київщиною та втратив власний будинок.

 Експозицію можна переглянути в Музеї важкої бомбардувальної авіації щоденно з 10.00 до 17.00 год.

Подібні виставки з нагоди Дня захисників і захисниць України відкрилися в різних містах України.