У місцях проживання ВПО працюють мобільні бригади медиків

Надрукувати

За підтримки Американського представництва громадської організації «Програма оптимальних технологій в охороні здоров’я» (PATH) фахівці Полтавського регіону щоденно виїжджають у місця тимчасового перебування вимушено переміщених осіб.

Щоб запобігти масовим інфекційним захворюванням переселенцям, забезпечують доступ до послуг із вакцинації проти поліомієліту, кору, правця, COVID-19.
Також інформують про дії у випадках виникнення загроз біологічного, хімічного та радіологічного характеру та про профілактику розповсюдження COVID-19. Мобільні бригади забезпечують огляд сімейними лікарями й педіатрами.
Медики наголошують, що одним з першочергових завдань для тих, хто перемістився у безпечне місце, – є захист від інфекційних хвороб для дорослий і дітей, насамперед шляхом вакцинопрофілактики. Тож громадяни з числа ВПО мають можливість отримати дану медичну послугу в зручний спосіб за місцем перебування.
Це стосується як продовження рутинної вакцинації, так і вакцинації проти COVID-19, екстреної, додаткової та рекомендованої вакцинації.