Повернення з полону захисників, експозиція знищеної ворожої техніки в Полтаві, допомога військовим – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня на Полтавщині

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

«Найчутливіша новина останніх днів – Україна повернула з полону 215 своїх захисників. Серед них – вісім воїнів із Полтавщини, – розповів Дмитро Лунін. – Це – Сергій Волинський, Олексій Стребков, Сергій Павлюк, Сергій Стратічук, Сергій Кравченко, Богдан Трубічин, Сергій Корнет та Євгеній Бова. Слава Героям!».

Цього тижня в Полтаві розпочала роботу експозиція знищеної ворожої техніки.

«Російська техніка все ж таки «доїхала» до Полтави. Але не так, як планував наш ворог. До Дня міста, який відзначали в цю пʼятницю, організували для вас виставку спаленої та знищеної москальської техніки.Сьогодні – останній день експозиції. Встигніть оглянути», – зауважив Дмитро Лунін. 

Також, за словами Дмитра Луніна, до Дня Полтави вручили відзнаки військовим і волонтерам. Зробили це разом із командувачем оперативно-тактичного угруповання «Суми» Олександром Нестеренком.

«Окрім того, мали плідну зустріч із Послом Франції в Україні паном Етьєном де Понсеном. Обмінялися думками про те, в чому бачимо перспективи співпраці в різних сферах», – акцентував Дмитро Лунін.

Цього тижня на Полтавщині відправили чергову партію гуманітарної допомоги для деокупованих територій Харківської області – 50 тонн продуктів.

Також полтавські волонтери передали військовим ще чотири автівки. А до Дня Полтави презентували також і спеціальний евакуаційний автобус. Полтавська ОВА знайшла за кордоном звичайний автобус, підключила бізнес і волонтерів. Бус повністю переробили. В результаті вийшов унікальний мобільний шпиталь з усіма «наворотами»: від дефібрилятора до забезпечення киснем. Автобус передали військовим медикам.

Слава Україні!

Героям слава!