На Полтавщині завищення цін на соціально значущі товари харчування контролюють фахівці Держпродспоживслужби

Надрукувати

Фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини продовжують перевіряти випадки необґрунтованого зростання цін на соціально значущі товари харчування, які реалізують у магазинах.

Так, 15.09.2022 спеціалісти Лубенського районного управління Головного Управління  Держпродспоживслужби  в  Полтавській області у рамках  заходів, спрямованих  на  запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, здійснили 4 контрольні заходи з питання дотримання суб’єктами господарювання порядку формування цін на соціально значущі продукти на території  Лубен.

Порушення порядку формування цін встановили на одному об’єкті.

За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 25% до 10 %.

Зокрема, знижено ціну на молоко пастеризоване 900 г ТМ «Зарог» жирністю 2,5 відсотка  з 30,70 грн. до 26,95 грн. (торговельну націнку знижено з 25% до 10%).

Шановні суб’єкти господарювання! Вкотре закликаємо вас не підвищуваи ціни на товари! Не сподівайтеся, що перевірки вас оминуть!

 

Головне управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області