Previous Next

Верховна рада ухвалила Постанову про пам’ятні дати та ювілеї у 2019 році

Надрукувати

Народні депутати України проголосували за проект Постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році.

 Метою Постанови є визначення переліку річниць найважливіших подій в суспільно-політичному житті України та ювілеїв видатних осіб, які у 2019 році повинні відзначатися на загальнодержавному рівні.

 Проект постанови рекомендує Кабінету Міністрів України створити організаційний комітет з відзначення у 2019 році пам’ятних дат і ювілеїв, а також розробити плани заходів.

 У навчальних заходах рекомендують проводити уроки, виховні години, конференції, інші тематичні заходи, приурочені до пам’ятних дат та ювілеїв. Також рекомендується організувати у закладах культури тематичні виставки, експозиції, приурочених до пам’ятних дат та ювілеїв.

 У 2019 році Україна відзначатиме сторіччя з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки (22.01.1919), приєднання Закарпаття до УНР (21.01.1919), 100 років з часу ухвалення Директорією УНР закону про вищий уряд  Української автокефальної православної соборної церкви (01.01.1919), 100 років з часу створення Української Республіканської Капели і започаткування культурної дипломатії Української Народної Республіки (24.01.1919), 80 років з дня проголошення незалежності Карпатської України та ін.

 Український інститут національної пам'яті - один з авторів проекту Постанови.

За матеріалами Українського інституту національної пам'яті