Previous Next

У Полтаві рятувальникам вручили державні й обласні відзнаки напередодні їхнього професійного свята

Надрукувати

На Театральній площі Полтави 15 вересня відбулися заходи напередодні Дня рятувальника та благодійний велопробіг «Разом до перемоги». Із вітальним словом до працівників рятувальної служби звернувся начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Рятувальники з першого дня війни знаходяться на передовій: рятують людей, гасять пожежі, розбирають завали та розбудовують звільнені території. Полтавці разом зі своїми колегами теж працюють на півночі та сході країни. Днями зведений загін ДСНС (150 чоловік особового складу та  50 одиниць техніки) виїхав на деокуповані території Харківщини, – розповів Дмитро Лунін. – Там спеціалісти будуть проводити аварійно-рятувальні, відновлювальні роботи та очищення від вибухонебезпечних предметів. Ви всі герої, ми поважаємо вашу роботу і пишаємося вами.  Обласна влада й надалі підтримуватиме всі ваші ініціативи. Дякуємо за міжність та відвагу!».

Для зміцнення матеріально-технічної бази ДСНС у Полтавській області з обласного бюджету цього року було виділено 28 млн 100 тис. гривень. Це й закупівля спец одягу, обладнання тощо.

Начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб розповів про нові задачі перед службою.

«Цього року День рятувальника святкуємо в умовах війни. Рятувальники частіше почали зустрічатися з такими проблемами як розбір завалів, евакуація населення, ліквідація надзвичайних ситуацій такого характеру, з якими раніше не зустрічалися. Але незважаючи на труднощі, ми якісно, чітко та оперативно виконуємо поставлені завдання, – сказав Володимир Салогуб. –  Дякую кожному з вас за врятовані життя, ліквідацію надзвичайних ситуацій, за вірність присязі та служіння українському народу. Зі святом шановні колеги!»

На площі рятувальникам вручили державні й обласні відзнаки напередодні їхнього професійного свята. Полтавці оглянули виставку техніки, фотовиставку працівників ДСНС. Також відбувся благодійний велопробіг «Разом до перемоги», у межах якого волонтери збирають кошти на обігрівачі для воїнів ЗСУ. Учасниками велопробігу стали 136 велосипедистів, серед яких не лише рятувальники, а й усі охочі полтавці.