Previous Next

Полтавським обласним центром соціальних служб поведено навчання для фахівців соціальної роботи громад області

Надрукувати

09 вересня фахівці соціальної роботи центрів соціальних служб та центрів надання соціальних послуг територіальних громад області взяли участь у навчанні щодо засад сімейно-орієнтованого підходу до надання соцпослуг та ведення випадку та оцінки потреб сім’ї/особи.

Захід проведено фахівцями з соціальної роботи Полтавського обласного центру соціальних служб, які разом із учасниками детально вивчили сутність, принципи та алгоритм використання сімейно-орієнтованого підходу у соціальній роботі; процедури, форми та методи партнерської співпраці з сім’єю, залучення ресурсів родини та громади до створення сприятливих умов соціалізації тощо.

На практичних прикладах було опрацьовано сутність кризових станів та факторів вразливості, які мають негативний вплив на ресурсний стан та ситуацію в сім’ї, а також методику ведення випадку (англ. case-management) як важливий метод професійної соціальної роботи, у центрі уваги якого є потреби конкретної дитини та її сім’ї.

За результатами навчання 17 представників територіальних громад області склали підсумкове тестування та отримали відповідні сертифікати.

Полтавський обласний центр соціальних служб