Цифровізація Полтавщини: Дмитро Лунін назвав головні показники у сфері за 200 днів війни

Надрукувати

 

Цифрова трансформація Полтавщини триває попри повномасштабне російське вторгнення. За підтримки Міністерства цифрової трансформації передали нашим бійцям, медичним закладам та РВА близько 50 станцій супутникового інтернет-зв’язку Starlink. Про це в неділю, 11 вересня, заявив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«За останні 200 днів у межах проекту «Інтернет-субвенція» підключили 50 сіл у 10 громадах Полтавщини, 85 закладів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету», – наголосив очільник області.

Дмитро Лунін зазначив, що в області продовжують запроваджувати у школах режим paperless. Наразі він працює у 206 школах – половині від усіх закладів загальної середньої освіти. Також на Полтавщині 60% шкіл мають укриття, обладнані Wi-Fi.

«Відновлюємо послугу шерінгу документів через Дію. Вона доступна в усіх 37 закладах соціального захисту населення, 53 ЦНАПах, 176 віддалених робочих місцях та мобільних офісах. Також нею можна скористатися у 176 медзакладах, 35 комунальних установах, 21 закладі освіти та 10 готелях», – додав Дмитро Лунін.

Окрім того, область отримала та розподілила між військовими, працівниками системи екстреної медичної допомоги та соцслужбами 45 маршрутизаторів, 36 одиниць засобів зв’язку – смартфони та IP телефони, понад 40 одиниць комп’ютерного обладнання – ноутбуки, монітори, жорсткі диски, програмне забезпечення.

Також між районними військовими адміністраціями, територіальними громадами й військовослужбовцями розподілили офіційні ліцензійні пакети програмного забезпечення Microsoft для 1250 робочих місць.

У ЦНАПах продовжують відновлювати послуги єМалятко. Наразі вона доступна в 24 центрах. Також продовжують і оцифровування спортивні споруди регіону. В Електронний реєстр спортивних споруд внесли всі об’єкти обласного рівня.

Очільник області додав, що в регіоні започаткували серію тренінгів з кібербезпеки для державних службовців ОВА, РВА й посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Також в області запустили телеграм-канал «Робота Полтава ЦЗ» з вакансіями для переселенців і жителів міста, чат-бот Дмитра Луніна для постійного його зв’язку з громадянами та створили новий сайт Полтава Українське Місто зі всією потрібною інформацією для жителів і переселенців. Сайт розроблено командою проекту Ukrainian City за підтримки обласної адміністрації.