Медзаклади області пролікували 117 тисяч переселенців – Дмитро Лунін

Надрукувати

Медицина Полтавщини дає гідну відповідь на всі виклики, які приносить війна. Всі лікарні Полтавщини в березі, менш ніж через місяць після початку вторгнення, відновили планові прийоми хворих і планові госпіталізації. Наші лікарі продовжують надають допомогу пораненим бійцям і цивільним.

За 200 днів війни медзаклади Полтавщини надали медичну допомогу 117 тисячам переселенців, зокрема 30 тисяч пролікували в стаціонарах. Про це заявив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін у неділю, 11 вересня.

«Продовжуємо отримувати важливу гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів та МОЗ. Так, отримали дві нові карети для екстреної медичної допомоги, 18 кисневих станцій, 400 ноутбуків, інфузійні насоси, пересувні рентгени, монітори пацієнта, наркозно-дихальний апарат, апарати УЗД, портативні електрокардіографи, потужні генератори, сучасний наркозно-дихальний апарат й інше медобладнання. Всю техніку розподіляємо між закладами регіону, щоб максимально наблизити послуги до людей», – зауважив Дмитро Лунін.

Очільник області нагадав, що нещодавно в Полтаві провели унікальну операцію на серці. Вперше в обласному кардіоцентрі лікарі виконали кріоабляцію миготливої аритмії. В серце вводять рідкий азот, і низька температура в -50°С «вбиває» хворі ділянки.

Він додав, що наразі область також працює над створенням нового реабілітаційного відділення в обласній клінічній лікарні імені Скліфосовського на 20-25 ліжок. Потужне обладнання для нього закупить ВООЗ.

За час повномасштабної війни на Полтавщині працевлаштували 304 медичних працівники з інших регіонів. Найбільше – з Харківської та Донецької областей.