Дмитро Лунін: За 200 днів війни Полтавщина отримала майже 5 млн тонн гуманітарної допомоги

Надрукувати

Із початку повномасштабної російської агресії На Полтавщині працює обласний Штаб з надання гуманітарної допомоги. Він координує розподіл і видачі гумдопомоги переселенцям в регіоні й постачання іншим областям.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зазначив, що за 200 днів оборони України штаб отримав понад 4,8 тис. тонн гумдопомоги, більшість із якої вже розподілили між переселенцями та громадами. Зокрема понад 1 тис. тонн відправили на Харківщину, більше 600 тонн – на Сумщину, більше 100 тонн надали потужним волонтерським організаціям, які допомагають внутрішньо переміщеним особам.

«Прихистили й продовжуємо приймати внутрішньо переміщених осіб. Нині їх майже 200 тисяч на Полтавщині. Разом із громадами зуміли дати їм максимально можливий комфорт. Роздавали й продуктові набори, сформовані в нашому сортувальному центрі. 150 тисяч таких пакунків отримали переселенці на Полтавщині, ще 100 тисяч ми передали до Сумської області. Майже 5 тис. тонн гумдопомоги розподілили й направили до Харківщини, Сумщини й видали для переселенців, які мешкають у нашій області. Серед речей, які отримують переселенці, це їжа, засоби гігієни, одяг, речі та предмети побутового вжитку», – сказав Дмитро Лунін.

Гуманітарна допомога надходила від жителів області, а також за активного сприяння та підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Агентства ООН у справах біженців в Україні, Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні та інших міжнародних та вітчизняних партнерів та донорів.

Дмитро Лунін наголосив, що нині область готується приймати ще переселенців із зони бойових дій. Для цього вже отримали 1000 ліжок від Мінреінтеграції, 3500 матраців, 4572 ковдр, 2000 подушок, 1500 кухонних наборів за сприяння УВКБ ООН (ЮНІСЕФ).