Previous Next

На Полтавщині погасили першу офіційну благодійну марку країни «Пес Патрон»

Надрукувати

Сьогодні начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін разом із головою обласної ради Олександром Біленьким і керівництвом філії Укрпошти та ДСНС погасили незвичайну «воєнну» марку. Вона присвячена нашим рятувальникам і їхньому теперішньому головному символу песику-саперу Патрону. 

«Саме рятувальники роблять наші звільнені міста і села мирними й безпечними, знешкоджуючи «подарунки», які залишив окупант. Відзначили бійців ДСНС нагородами, – розповів Дмитро Лунін. – Я вдячний усім рятувальникам. Вони теж солдати на передовій цієї війни, вони завжди на бойовому чергуванні. Їхній подвиг неоціненний. Патрон – символ їхньої сили, вірності та близькості до людей».

Очільник області наголосив, що незабаром на Полтавщині буде власна обласна «воєнна» марка «Гадяцьке сафарі». Народним голосуванням обраний ескіз. Погасити її планують в Гадячі.

Нагадаємо, «Пес Патрон» – це перша офіційна благодійна марка України. Завдяки її продажу планується зібрати понад мільйон євро на машину для розмінування, щоб швидко розміновувати великі території в Україні. Крім того, решта коштів піде на підтримку притулків для тварин.

Тираж – 1 млн екземплярів. Аркуш включає 8 марок із зображенням життя Патрона:

Марка «Патрон допомагає фермерам».

Марка «Патрон із рятувальником».

Марка «Патрон розблоковує морський шлях».

Марка «Патрон – справжній козак».

Марка «Патрон рятує дітей».

Марка «Віщий сон Патрона».

Марка «Патрон із нагородою».

Марка «Пес Патрон».