• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Відбулося друге засідання Ради регіонального розвитку Миргородського району

У залі засідань районної ради відбулося друге засідання Ради регіонального розвитку. Провів його заступник голови райдержадміністрації Олександр Гуржій.

Участь у заході взяли виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Віктор Фесенко й голова районної ради Леонід Яринич, сільські, селищні голови, депутати, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та працівники апарату районної ради, ЗМІ. Обговорили досягнення району за 2014-2018 роки.

Упродовж останніх п’яти років робота органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування Миргородського району була спрямована на покращення, відновлення інфраструктури регіону, будівництво нових об’єктів і впровадження нових технологій з метою створення належних, безпечних сучасних умов у навчальних установах, закладах охорони здоров’я, культури та соціального захисту.

З метою надання якісних медичних послуг і створення належних умов для перебування пацієнтів у закладах охорони здоров’я району було проведено капітальні ремонти у відділеннях Миргородської ЦРЛ (хірургічне, кардіологічне, травматологічне, дитяче, операційний блок) і придбано сучасний реанімобіль, а також реконструйовано систему опалення лікарні. Для КЗ «Миргородський ЦПМСД» придбано сучасний цифровий флюорограф і капітально відремонтовані амбулаторії в селі Савинці та місті Миргород. Також на території Миргородського району планується будівництво трьох сучасних амбулаторій, що дасть змогу жителям району отримувати якісні медичні послуги.

У районі постійно проводилась робота щодо створення належних, безпечних і сучасних умов для навчання й виховання дітей у загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах. Особливу увагу приділяли енергозбереженню й модернізації систем опалення навчальних закладів, майже в усіх школах та садочках встановлені енергозберігаючі вікна, проведено реконструкцію котелень із метою енергоефективності, за ЕСКО-механізмом – у Попівській ЗОШ та Зубівському НВК. Встановлені сучасні твердопаливні котли у школах в смт Ромодан, с. Хомутець, смт Комишня, с. Великі Сорочинці, що дало змогу значно зменшити використання природного газу для їх опалення. У 2017 році на базі Дібрівської та Комишнянської загальноосвітніх шкіл побудовані сучасні футбольні майданчики зі штучним покриттям. Упродовж 2014 – 2018 років придбано три нові шкільні автобуси.

Протягом вказаного періоду в Миргородському районі низка заходів були спрямовані на розвиток українського соціокультурного простору, забезпечення функціонування закладів культури. Реалізовано проекти, завдяки яким значно покращилася матеріально-технічна база закладів культури, модернізовано обладнання. Зокрема, у 2015 році відбулося відкриття після капітального ремонту Ромоданівського селищного будинку культури. Також проведені капітальні ремонти будинків культури у селі Солонці та Савинці й сільських клубів у селі Зелений Кут та Семеренки.

Впродовж 2014 – 2018 років на території району проводилися капітальні й поточні ремонти доріг місцевого значення і доріг у населених пунктах. Особлива увага приділялася покращенню, відновленню інфраструктури населених пунктів району. У багатьох із них відремонтовані й покладені нові водогони, реконструйовані та побудовані лінії вуличного освітлення, встановлені дитячі майданчики, облаштовані паркові зони.

В ході наради визначені пріоритетні напрямки розвитку Миргородського району на найближчі роки:

  • проведення реформи децентралізації – сприяння об’єднанню територіальних громад;
  • відновлення інфраструктури сіл і селищ Миргородського району;
  • продовження реформування галузі охорони здоров’я;
  • розвиток галузей освіти та культури.

Також Олександр Гуржій повідомив про необхідність розробки Перспективного плану розвитку територій Миргородського району. В цьому напрямку вже проведена робота з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, сільськими, селищними головами та громадськістю. Він запропонував депутатському корпусу районної ради долучитися до розробки цього Плану. Після надходження пропозицій і зауважень, врахування думок громадськості План буде затверджений на черговому засіданні ради регіонального розвитку Миргородського району.

Олександр Гуржій подякував апарату районної ради, депутатському корпусу районної ради, сільським, селищним головам і громадськості за проведену роботу і плідну співпрацю з органами виконавчої влади.

За матеріалами, наданими

Миргородською райдержадміністрацією

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk