• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

На другому засіданні Ради регіонального розвитку Оржицького району визначили пріоритетні напрямки розвитку краю на найближчі роки

На другому засіданні Ради регіонального розвитку Оржицького району, що відбулося під головуванням в.о. голови райдержадміністрації Мирослава Боговика, обговорили проект Плану перспективного розвитку регіону на найближчі роки. В засіданні взяли участь голова районної ради Володимир Козина, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, сільські та селищні голови, громадськість.

Мирослав Боговик поінформував присутніх про основні пункти проекту Плану перспективного розвитку Оржицького району на 2019-2021 роки. План розроблений на основі пропозицій, поданих фахівцями структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, депутатами всіх рівнів і громадськими організаціями. Документ спрямований налагодити ефективну взаємодію місцевих органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування щодо реалізації заходів і проектів, а також залучення коштів із бюджетів різних рівнів.

Пріоритетними напрямками, відповідно до Плану розвитку району, є галузі освіти, охорони здоров’я та соціальний захист населення. Першочерговими кроками для покращення соціально-економічного благополуччя громади стануть капітальні ремонти закладів освіти та охорони здоров’я, забезпечення якісною питною водою населення району, покращення стану автомобільних доріг місцевого, районного та обласного значення, відновлення автобусного сполучення між населеними пунктами району тощо.

«План перспективного розвитку району стане орієнтиром у роботі на наступні три роки для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Нам спільно доведеться визначитися, які заклади потрібно вдосконалювати, а з якими розпрощатися. Це не повинна бути лише економія коштів, а насамперед покращення надання послуг у галузях освіти, медицини, соціального захисту», – зауважив Мирослав Боговик. Він доручив очільникам сільських, селищних рад провести обговорення Плану перспективного розвитку Оржицького району на 2019-2021 роки в своїх громадах та, в разі зауважень або додаткових пропозицій, інформувати райдержадміністрацію.

Голова Оржицької районної ради Володимир Козина зазначив, що проект Плану перспективного розвитку Оржицького району на 2019-2021 роки охопив всі основні та проблемні галузі розвитку району – освіту, медицину, дороги, автобусне перевезення. «Після обговорення та затвердження Плану ми будемо бачити, куди нам рухатися, а громадяни зможуть вимагати звіту про виконання даного плану», – додав Володимир Козина.

В обговоренні взяли участь і депутати районної ради Володимир Карлов і Григорій Рибачов, представники громадськості.

За результатами другого засідання Ради регіонального розвитку було прийнято рішення, щоб органи місцевого самоврядування провели обговорення Плану перспективного розвитку в свої громадах. Також відповідне питання розглянули на засіданні Громадської ради при райдержадміністрації.

За матеріалами, наданими

Оржицькою райдержадміністрацією

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk