Мала приватизація: Уряд ухвалив рішення, яке дасть змогу забезпечити справедливу ціну і пришвидшити процес проведення аукціонів

Надрукувати

Уряд схвалив постанову, яка дозволить активно запустити процес малої приватизації з 1 вересня. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 23 серпня.

Невідомий об'єкт«Скорочуються терміни проведення повторних аукціонів, а також процес передачі майна їх переможцю. Об’єкти будуть приватизуватися одразу з необхідними документами. Покращується методика визначення вартості, що дасть змогу забезпечити справедливу ціну і пришвидшить процес проведення аукціонів. При цьому принцип прозорості та відкритості залишаються ключовими», — наголосив очільник Уряду.

Приватизація державного майна, за словами Прем’єр-міністра, один з ключових пунктів порядку денного подальшої роботи Кабінету Міністрів. Також Уряд планує зосередитися, зокрема, на нарощуванні експорту та «новій логістиці», реалізації програми грантів для бізнесу єРобота, стимулюванні попиту на українську продукцію, максимальній діджиталізації всіх процесів у взаємодії держави та бізнесу, розвитку індустріальних парків та проведенні опалювального сезону.