• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Мін’юст та ЦВК дали старт просвітницькій кампанії «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ»

Міністерство юстиції спільно з Центральною виборчою комісією дало старт ініціативі «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ», яка реалізовується в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«2019-й – рік загальнонаціональних президентських і парламентських виборів. Згідно з Конституцією право обирати і бути обраним – одне з ключових прав громадян України. Саме тому ми спільно з Центральною виборчою комісією прийняли рішення запустити в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» правопросвітницьку кампанію «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ», - наголосив очільник Мін’юсту.

За його словами, наступного року у виборах візьме участь велика кількість українців, яким виповнилося 18 років і які обиратимуть своїх представників до органів влади вперше. Так само є багато українців, які в зв’язку з війною на сході України та анексією Криму змушені були стати тимчасово переміщеними особами. Близько 60% з них не знають, яким чином реалізувати своє право обирати там, де вони нині живуть. Третя категорія українців – громадяни, які змінили місце проживання, але не змінили реєстрацію. 47% з них не мають інформації про те, як проголосувати в тому населеному пункті, де вони незареєстровані.

«Це значна кількість громадян, які не мають чіткого розуміння, як реалізувати своє конституційне право на обрання Президента і Парламенту», - додав Міністр юстиції.

Він поінформував присутніх, що ініціатива офіційно стартує з початком президентської кампанії 31 грудня. Система безоплатної правової допомоги, яка включає понад 550 центрів та бюро по всій країні, органи юстиції та громадські організації, які є партнерами в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» і долучилися до цієї ініціативи, почнуть першу хвилю інформаційної кампанії.

Для цього використовуватимуться різноманітні канали комунікації. Інформаційні матеріали розповсюджуватимуться через соціальні мережі. Друковані матеріали – через систему безоплатної правової допомоги та наших партнерів на місцях. Третім великим комунікаційним блоком стане проведення просвітницьких заходів з різними категоріями українців.

«Ми розраховуємо, що українці отримають від цієї кампанії знання, яким чином реалізувати своє право на вибір і яким чином захистити це право. Та найголовніше – яким чином усвідомлено прийняти рішення і обрати представників як на рівні загальнонаціональних інституцій, так і на місцевих виборах», - зазначив Павло Петренко.

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук своєю чергою звернула увагу на повну підтримку ініціативи Мін’юсту.

«В Україні рівень довіри до виборчих процесів, на жаль, низький. Якщо ми спільними зусиллями піднімемо рівень довіри громадян до виборів – це означатиме підвищення рівня довіри до влади. Сумлінний, обміркований вибір кожного є важливою запорукою чесності виборів», - підкреслила голова ЦВК.

За її словами, Центрвиборчком готовий надати усі необхідні матеріали та кадровий потенціал для того, щоб кожна категорія виборців отримала знання щодо того, як взяти участь у виборах, як зробити правильний вибір і проконтролювати, що його голос було належним чином враховано.

«Досягти цього самостійно неможливо. Лише, коли наші зусилля будуть поєднані, а ми робитимемо ці кроки з єдиною метою – забезпечити чесніть, прозорість і зрозумілість виборів для кожного з нас – ми отримаємо результат, який вартий нашого суспільства», - заявила Тетяна Сліпачук.

За словами Секретаря ЦВК Наталії Бернацької, поганих політиків обирають люди, які не приходять на вибори.

«Тому однією зі складових цього просвітницького проекту буде мобілізація участі якнайбільшої кількості українців. Адже це вибір, який впливає на наше подальше життя. На долю кожного громадянина нашої країни», - зауважила вона.

За матеріалами Єдиного веб-порталу

органів виконавчої влади України

Урядовий портал

Фото з офіційного веб-сайту Міністерства

юстиції України

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk