Previous Next

Валерій Головко: «Щербанівська ОТГ займає перше місце в Україні серед об'єднаних громад за всіма показниками»

Надрукувати

 

Сьогодні у Розсошенцях відбулося відкриття новорічної ялинки та КЗ «Розсошенський заклад дошкільної освіти «Дитячий садок «Яблунька» Щербанівської сільської ради Полтавського району.  Мешканців мікрорайону «Садовий» привітали зі святом голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко та голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.

«На території Щербанівської ОТГ відкрили ще один інфраструктурний об'єкт – новий дитячий садочок. Це практичні наслідки децентралізації. Прикладом спроможної громади, яка об'єдналася, яка має великий бюджет і  спрямовує його на свій розвиток, чітко знає пріоритети на майбутнє, для мене є Щербанівська ОТГ. Вона в рейтингу ОТГ в Україні займає перше місце за всіма показниками. Хочу привітати з цією подією голову Щербанівської ОТГ Ігоря Процика, який об'єднав цю громаду, створив усі умови для її розвитку. Сьогодні святковий день і для малюків, і для батьків», – сказав Валерій Головко.

Також він зазначив, що складова розвитку Щербанівської ОТГ – конструктивна робота з розбудови інфраструктури та співпраця з підприємцями. Дитячий садочок побудований не тільки за кошти бюджету громади, а й спонсора, який будує житлову забудову. За словами  Валерія Головка, на прикладі Щербанівської ОТГ можна вивчати досвід децентралізації всієї України.

«Родзинка мікрорайону – це дитячий садок. Його проект розробляла  наша проектна організація відповідно до сучасних технологій і норм. Садочок розрахований на 140 дитячих місць. Ходитимуть до нього діти з мікрорайону «Садовий». Доповнили дитсадок басейном. Ми як забудовники, вирішили, що дітки повинні закалятись. Має бути ще місце, крім спортивних занять, де дітвора зможе навчитись плавати. Тому й виникла думка збудувати басейн із сучасною системою очистки води, що без використання хлору. Всі матеріали, використані при будівництві, екологічно чисті, крім того, за теплотехнічними характеристиками вдалося досягнути мінімальних витрат на енергоресурси, установлені світлодіодні світильники. Окрема теплогенераторна система опалює садочок, тому усі витрати мінімальні. У подальшому для сільської ради це буде дуже вигідно. Вартість проекту з ПДВ склала близько 26 млн грн. Будували цей садочок протягом трьох років. Він запрацює у першому півріччі 2019 року», – розповів директор ТОВ «Будівельна компанія «Комбінат виробничих підприємств» Сергій Іващенко.

 Приміщення укомплектовано меблями й облаштовано територію.

«За два роки забудовник, згідно з договором пайової участі, збудував цей чудовий дитячий садочок. Для нас у соціальному плані це дуже важливо, тому що мікрорайон великий та розрахований на 5-7 тисяч мешканців. Із них третина – це діти. Дитсадок відвідуватимуть понад 140 дітей. Із нового року він повноцінно запрацює. Наші мешканці отримали чудовий подарунок», – зазначив голова Щербанівської ОТГ Ігор Процик.