Previous Next

Миргородську лікарню відвідали очільники МОЗ і Мінсоцполітики

Надрукувати

Миргородську лікарню інтенсивного лікування відвідали міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та міністр соціальної політики Оксани Жолнович. Вони ознайомилися з роботою медзакладу.

Ця лікарня – найпотужніша в районі. У ній є різне сучасне обладнання: це і рентгени, УЗД, апарати ШВЛ, мамографи, а також компʼтерний томограф. Є і нове приймальне відділення, яке створили торік за президентською програмою.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін розповів міністрам, що Миргородську ЛІЛ планують вивести на новий рівень у лікуванні серцево-судинних захворювань. Тому лікарня розраховує придбати ангіограм.

Як зазначив Дмитро Лунін, ангіографія – найважливіший метод діагностики гострих коронарних кризів.  З проханням посприяти в придбанні такого медичного обладнання область звернулася до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та міністра соціальної політики Оксани Жолнович під час їхнього візиту до Полтавщини.

«Наш принцип розбудови медицини на Полтавщині дуже простий – максимально наближати послуги до людей. Щоб жителі районів і громад отримували якомога ширший спектр допомоги у себе на місцях, а не витрачали час на поїздку до Полтави», – наголосив Дмитро Лунін.

 

Миргородська лікарня має всі шанси стати кластерною.