Previous Next

Онкохворих дітей привітали з Днем Святого Миколая

Надрукувати

Привітання, солодкі подарунки, іграшки та святкову виставу подарували дітям онкогематологічного відділення Полтавської дитячої міської лікарні у День Святого Миколая. Дітей вітали голова облдержадміністрації Валерій Головко, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.

 «У День Святого Миколая збуваються всі мрії. І кожна родина, в якій хворіють діти, хоче, щоб малеча була здорова. І я вам цього бажаю.  В дітей же свої мрії. І ми приїхали до вас командою, аби влаштувати маленьке свято. Ці цукерки й іграшки для вас. Дорогі мої, ви тільки починаєте життя, і воно буде довгим, я в це вірю. І нехай Господь допомагає вам. Здоров’я, щастя, любові і, звичайно, нам всім миру», – звернувся до дітей та їхніх батьків Валерій Головко.

Очільник області також підкреслив, що важливо не забувати про тих, хто потребує допомоги, не тільки у День Святого Миколая. І додав, що медицина для області є пріоритетною галуззю. Це робота не тільки посадовців, а й лікарів. За його словами, на  підтримку дитячої міської лікарні планують наступного року виділити кошти з обласного бюджету.

«Потрібно зробити проект модернізації всієї лікарні. Робити все поетапно. Визначити пріоритети, потреби, насамперед привести до ладу лікувальний корпус. Для цього плануємо розробити спеціальну Програму.  І сподіваюся, що депутати її підтримають», – наголосив Валерій Головко.

День Святого Миколая в міській лікарні організували в рамках обласної акції «Святий Миколай крокує Полтавщиною».  Загалом  привітають 425 дітей, які перебувають в 5 санаторно-лікувальних  закладах області та 2 інтернатних закладах Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

У День Святого Миколая також привітали дітей у неврологічному відділенні  Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні, дитячому відділенні обласного протитуберкульозного диспансеру, обласному санаторії для дітей з порушенням опорно-рухового апарату, Новосанжарському  дитячому будиноку-інтернаті та Полтавському обласному дитячому кардіоревматологічному санаторії «Ліщинівка».