Previous Next

Володимир Зеленський зустрівся із засновником гуманітарної організації World Central Kitchen Хосе Андресом

Надрукувати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із засновником міжнародної гуманітарної організації World Central Kitchen шеф-кухарем Хосе Андресом.

Глава держави подякував Хосе Андресу та його організації за активну діяльність, розгорнуту в Україні та на кордонах нашої держави, метою якої є предметна й важлива допомога тисячам українців, котрі потерпають від розв’язаної Росією війни.

«Цінуємо вашу допомогу українцям із першого дня повномасштабної російської агресії та вашу присутність в Україні в цей складний момент. Дякуємо за те, що ви приділяєте нашій країні значну частину свого часу», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що World Central Kitchen із першого дня вторгнення Росії почала працювати на українсько-польському кордоні й допомагала вимушеним переселенцям, а сьогодні організація розгорнула активну діяльність у багатьох містах України.

До роботи World Central Kitchen у нашій країні залучено близько 5 тисяч українців, працює понад 500 закладів харчування. З початку війни було приготовано більш як 130 мільйонів обідів для наших громадян.

За словами Володимира Зеленського, держава готова всіляко сприяти діяльності організації такого рівня, яка виконує вкрай важливу гуманітарну місію.

Під час зустрічі Хосе Андрес наголосив, що World Central Kitchen продовжуватиме допомагати українцям, зокрема підтримуватиме людей на територіях, які будуть звільнені від окупації.

«Ми будемо готові вже в перші години допомагати регіонам, які будуть деокуповані», – сказав він.

 

Офіційне інтернет-представництво