Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги від UNFPA

Надрукувати

Існує розповсюджений міф, що домашнє насильство – це проблема лише неблагонадійних родин, і майже завжди сімейне насильство пов’язане з згубними звичками та бідністю. Однак, за деякими дослідженнями, це не зовсім так. Насильство властиве всім соціальним групам і не залежить від економічного становища родини загалом. Втім, в контексті військової агресії та підвищеної соціальної напруги, домашнє насильство набирає нових аспектів і в більшості випадків стосується не тільки фізичної шкоди, а й психологічного аб’юзу.Невідомий об'єкт

На національному рівні діє Державна соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року. Одним із завдань програми є запровадження дієвого інструменту реагування на прояви домашнього насильства – діяльність мобільних бригад соціально-психологічної підтримки.

На сьогодні за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Мінсоцполітики України в країні дає 101 мобільна бригада соціально-психологічної допомоги у 21 області України.

На Полтавщині це 4 мобільні бригади в Полтавській, Кременчуцькій та Лубенській громадах. Мешканці Полтавської області та внутрішньо перемішені особи можуть звернутися допомогу в містах обласного значення за телефонами:

Повний перелік контактів розміщено на сайті за лінком https://ukraine.unfpa.org/uk/PSS_mobile_teams

Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Гуманітарного Фонду для України (UHF) та у межах Програми ООН з відновлення та розбудови миру, що фінансується Європейським Союзом.

Полтавський обласний центр соцслужб