Підсумки тижня на Полтавщині

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Серед подій тижня зокрема,Полтавщину вдруге відвідала віцепрем’єр – міністр із питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук. Побували в центрах проживання переселенців у Кременчуці, Градизьку, Горішніх Плавнях і Полтаві.

«Наша область прийматиме евакуйованих жителів із Донеччини. Цей процес потребує комплексного підходу й командної роботи. Долучилися й міжнародні гуманітарні організації, які працюють в Україні й на Полтавщині зокрема. Вони допомагають підготовлювати приміщення, в яких проживатимуть переселенці. Це також обговорювали під час візиту Ірини Верещук», – сказав Дмитро Лунін.

Також, ще сім автівок поїдуть із Полтавщини до наших військових. Мікроавтобуси й позашляховики  цього тижня передали місцеві волонтери військовій службі правопорядку та нашій обласній 116-ій бригаді ТрО. Деякі авто вирушать на передову в Донецьку область. Окрім того, надано військовим і три автомобільні радіостанції.

Вирішили, що Полтавщина отримає власну марку воєнного часу – «Гадяцьке сафарі». Найкращі ескізи скоро представлять на народне голосування, яке і визначить переможця.

Училища регіону, де проживають переселенці, отримали велику партію допомоги за програмою ЄС «EU4Skills». Це десятки одиниць побутової техніки: холодильники, мікрохвильовки, бойлери, електрочайники, морозильні камери.

Цього тижня  Полтавщину відвідав міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко й побував у музеї «Поле Полтавської битви». Саме там обговорювали дерусифікацію, а також подальшу долю низки пам’ятників у Полтаві, які пов'язані зі звеличенням росії – країни-агресора.

Дмитро Лунін із головами громад Полтавщини був на нараді в Києві у міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Предметно проговорювали всі аспекти підготовки нашої області до опалювального сезону. Область рухається за планом.

Власники житла, які прихистили переселенців, уже отримують допомогу. Понад 13 мільйонів гривень отримала Полтавщина на виплати за три весняні місяці.