Денис Шмигаль: Україна конфісковує 903 об’єкти, які належать росії, на користь українського народу

Надрукувати

Уряд затвердив Указ Президента про передачу на користь України та українського народу низки російських активів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як зауважив очільник Уряду, усе майно, яке планується конфіскувати, розділено на три категорії. Перша категорія – це майно, яке належить російській державі. Друга категорія – це активи, які належать підсанкційним громадянам та компаніям із росії. Третя категорія – це активи російських банків.

«Сьогодні Уряд затвердив Указ Президента, яким пропонується конфіскація 903 об’єктів, які належать саме російській державі. 79 позицій – це корпоративні права, 824 позиції – майно», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що конфісковані активи конвертуватимуться в кошти, які будуть спрямовані на оборону та відновлення України: «Робимо це системно та відповідно до всіх процедур. Ми не підміняємо закон нашим бажанням, а реалізовуємо це стратегічне завдання у правовий спосіб». 

За словами Глави Уряду, цей крок є першим у державній стратегії. Наступним має стати конфіскація російських активів на Заході для відбудови України.

«Над цим працює і Уряд, і Офіс Президента з командами найкращих юристів та з командами міжнародних експертів, наших партнерів і союзників», – підкреслив Прем’єр-міністр.