Вітання начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна з Днем Української Державності

Надрукувати

Цього року 28 липня  вперше відповідно до Указу Президента України відзначається День Української Державності.

Адже українському державотворенню вже понад 1000 років, і його історія сягає своїм корінням часів розквіту держави князя Київського Володимира Великого, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси.

Її спадкоємцями є Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава, Карпатська Україна та сучасна Україна.

Це свято є утвердженням історичної справедливості, адже воно відзначається у День Хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.

День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Поколіннями борців за одвічну мрію українців, яка понад 30 років як стала реальністю – її незалежністю.

Після всього, що вистраждав наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. Адже у цьому є український характер – незламне прагнення до волі, ненавість до  загарбників. У цьому ми єдині. Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо і захистимо нашу державність.

Слава українським державникам, які передали нам у спадок національну ідеологію та вказали вірний шлях до незалежності!

Слава воїнам – визволителям!

Слава Україні! Героям слава!