Previous Next

Дмитро Лунін нагородив переможця Всесвітніх ігор-2022 Олега Приймачова відзнакою Полтавської ОВА

Надрукувати

П’ятиразовий чемпіон світу та чемпіон Європи з таїландського боксу, а також дворазовий переможець Всесвітніх ігор Олег Приймачов нагороджений почесною відзнакою Полтавської ОВА.

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін вручив нагороду Олегу Приймачову і зазначив, що досягненнями спортсмена пишається вся Полтавщина й він є прикладом для всіх, зокрема, й для підростаючого покоління.

«Коли діти бачать наших чемпіонів або навіть просто людей, які займаються спортом, для них це приклад. І я певен, що більше таких прикладів для наслідування, то краще», – сказав начальник Полтавської ОВА.

Дмитро Лунін розповів, що в Полтаві після Перемоги відкриють музей боротьби та боксу і там обов’язково будуть відзначені успіхи Олега Приймачова. За словами начальника ПОВА, «спортивні перемоги зараз дуже важливі для України, вони демонструють світу наш український прапор і доводять, що це прапор перемоги. Завдяки цьому в світі зростає кількість союзників України. Завдяки спорту ми розповідаємо світу про нашу боротьбу».

Зі свого боку, Олег Приймачов передав для майбутнього музею свої боксерські рукавички, в яких перемагав на Всесвітніх іграх-2022. Крім того, подякував усім жителям Полтавщини за підтримку і сказав, що в цей час важких випробувань «кожен українець повинен допомагати країні, як може». Тому він разом зі своїми товаришами створив у Полтаві ДФТГ «Легіон».

«Поки я був на змаганнях, друзі займалися організаційними питаннями. Нині учасники добровольчого формування проходять вишкіл. У війні, як і в спорті перемагають ті, хто більш підготований. Без підготовки та правильних навичок нам не здолати ворога, але українці вже показали, що дух їхній незламний», – сказав спортсмен.

За словами Приймачова, він як командир ДФТГ «Легіон» тепер буде особисто займатися розвитком цього громадського формування, але паралельно займатиметься таїландським боксом, бо не уявляє життя без спорту.

Довідка: Олег Приймачов народився 11 листопада 1989 року в селі Засулля Лубенського району Полтавської області. Заслужений майстер спорту України з таїландського боксу Муей Тай. П’ятиразовий чемпіон світу (2015, 2016, 2018, 2019, 2021) та чемпіон Європи (2014), дворазовий переможець Всесвітніх ігор (2017, 2022).