Previous Next

У Полтаві вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Надрукувати

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  у Полтаві представники обласної та міської влади, а також громадських організацій згадали ліквідаторів аварії.

Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих чорнобильців та поклали квіти до пам'ятника ліквідаторам Чорнобильської трагедії.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Вікторія Пилипенко, представники профільних департаментів та служб.

 «Більше 30 років чорною стрічкою ця дата зберігається в пам’яті українців.  Сьогодні вшановуємо наших ліквідаторів. На жаль, деяких посмертно. Саме вони тоді стали на захист нашої держави від атому. Своєю спиною закрили не тільки нашу державу, а й всю Європу. І ми маємо пам’ятати та шанувати наших ліквідаторів», – зазначив Роман Товстий.  

Щороку цього дня згадує друзів Володимир Чернявський. Разом із побратимами вони приходять до пам’ятника та моляться за померлих.  Чоловік перебував в зоні Чорнобильської АЕС з  8 червня по 4 вересня 1986 року.

«Ми працювали на самій станції в м. Прип’ять. Перебували в 30-кілометровій зоні. І досі згадую ті села з  мертвої зони. Пустка, жодної людини», – говорить Володимир Чернявський.

14 грудня в Україні вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня завершили будівництво саркофага Чорнобильської атомної електростанції.