Підсумки тижня на Полтавщині

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Серед подій тижня зокрема, Полтавщина отримала від Червоного Хреста дві нові карети швидкої  допомоги. Це надсучасні авто Toyota класу «С».  Передали нашим військовим 8 станцій Starlink від американської компанії SpaceX Ілона Маска.

Цього тижня команда обласної адміністрації готувалася до найближчої сесії обласної ради. На бюджетній комісії обласної ради попередньо погодили зміни до обласного бюджету. На основні сфери – оборону, медицину, освіту – перерозподілили понад 913 млн грн.

Полтавський бізнес продовжує допомагати нашим військовим – передали три автівки бійцям .

Обласна клінічна лікарня продовжує отримувати гуманітарну допомогу. Цього тижня медзаклад отримав сучасний наркозно-дихальний апарат, ліки різного призначення, комплекти екстреної меддопомоги.

У Полтаві з народними депутатами з освітнього комітету обговорили змішану форму навчання. Як працюватиме конкретний дитсадок чи школа, визначатимуть батьки дітей, освітні заклади та громади.

Нардеп та лідерка партії «Слуга народу» Олена Шуляк відвідала Полтаву. Разом провели робочі зустрічі з аграріями  та забудовниками. Зниження ПДВ на час воєнного стану, запровадження пільгової ціни на газ для сушіння зерна, пролонгація кредитів, які аграрії взяли до війни і терміни виплати яких закінчилися, – на цих та інших аспектах наголошували аграрії.

Незабаром Верховна Рада має ухвалити низку законопроєктів, щоб стимулювати будівельну галузь. Це, наприклад, і звільнення від податків на зруйновану нерухомість, «кредити 5-7-9» для надання іпотеки людям, які донині не могли нею скористатися. Про це також розповіла Олена Шуляк.