На Полтавщині тривають жнива

Надрукувати

У Полтавській області збирають ранні зернові: пшеницю, ячмінь, жито, горох, а також ріпак. Аграрії виходять у поля, щоб Україна була з хлібом. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. 

«На Полтавщині продовжуються жнива. Обмолотили 67 тис. га площ під ранніми зерновими та зернобобовими культурами. Зібрали загалом майже 274 тис. тонн. Аграрії області тримають наш продовольчий фронт. Усе буде Україна!», – зауважив Дмитро Лунін.

Директор одного з агропідприємств Іван Степаненко говорить, що аграрії готувалися до проведення робіт ще з осені минулого року. 

«Відповідно завозили паливно-мастильні матеріали, насіння, добрива. Усе посіяли в оптимальні строки, – розповів Іван Степаненко, – наразі закінчили обмолот озимого ріпаку, молотимо озиму пшеницю. Думаю, будемо з хлібом і до хліба». 

Паралельно зі збором урожаю на полях тюкують солому. Відразу ж після жнив проводять обробіток грунту. 

«Цього року ми, як і завжди, вийшли в поле, щоб виростити урожай, щоб наша держава була з продовольством. Люди розуміють: те, що ми виростили, ми повинні й зібрати. Усі працюють злагоджено й ефективно, щоб зібрати збіжжя», – зауважив головний агроном Микола Курінний.

Разом до перемоги!

Усе буде Україна!